Évről évre

2017

 

Magyarországon 2017-ben 96-féle Béres termék volt forgalomban, 136-féle kiszerelésben. Termékeink 2017-ben tovább növelték népszerűségüket, és megerősítették pozíciójukat az egészségmegőrző öngyógyszerező piacon. Piacvezetők voltunk az immunerősítő szerek, a C-vitaminok, a komplex multivitamin-ásványi anyag-nyomelem készítmények, valamint az ízületi készítmények piacán, és megszereztük a piacelsőséget a szemvédő vitaminok között is. Portfóliónk a Béres VitaKid C+D3 gumivitaminnal és a 800 mg-os Kalciummal bővült.

 

2017-ben egy zöldmezős beruházás keretében valósult meg egy új gyárépület és egy új raktárcsarnok kialakítása, amelyet szeptember 21-én Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke jelenlétében avattunk fel. A fejlesztés során több mint 1.000 m2 új, GMP minősítésű gyógyszergyártó területet alakítottunk ki, mellyel a teljes üzemi terület 3.800 m2-re növekedett, a raktárkapacitásunk 40%-kal bővült. Ezzel teljessé vált a gyártástechnológiánk, amelynek segítségével mind a hazai, mind az exportpiacaink növekedési igényeit ki tudjuk szolgálni, és lehetővé válik termékeink teljes körű saját gyártásban történő előállítása.

 

Ebben az évben elindítottuk a „Béres, a mozgás szakértője” beteg-edukációs programunkat, mellyel a szakma (orvosok, gyógyszerészek) és a betegek közötti kommunikációt igyekszünk segíteni.

 

Megkezdtük a Béres Csepp forgalmazását Bulgáriában, és több év után ismét piacra léptünk Törökországban.

 

A svájci ICERTIAS Best Buy 2017 kutatásában a fogyasztók az immunrendszert támogató készítmények kategóriában a Bérest választották a legjobb ár/legjobb minőség arányú étrend-kiegészítők gyártójának.

 

2017 májusában Vas Vital készítményünkkel járultunk hozzá a Közép-Magyarországi Regionális Vérellátó Központ pilot programjához, melyben azoknak a vaspótlásáról gondoskodtunk, akik alacsony hemoglobinértékük miatt, szándékuk ellenére nem adhatnak vért.

 

2017 júniusában 5 millió forint értékű Béres termékkel támogattuk az erdélyi Kovászna megyében megrendezett egészségügyi szűrést, melyet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet szervezett.

 

A Rákellenes Küzdelem Világnapjához kötődően Béres Cseppet adományoztunk a daganatos betegek gyógyulásának támogatására. Az 50 millió forint értékű termékadományt az ország legjelentősebb, daganatos betegeket tömörítő szervezetei segítségével juttattuk el a rászorulóknak.

 

20 millió forint értékben adományoztunk Béres Cseppet a Budai Irgalmasrendi Kórháznak a fekvőbetegek kezelésére. Ezzel, az intézmény belgyógyászati és reumatológiai osztályain kezelt betegek számára, már a kórházi tartózkodás ideje alatt is biztosítottá vált a létfontosságú tápanyagok pótlása.

 

Karácsony előtt 50 millió forint értékű Béres Cseppel segítettük az idős, beteg embereket és a nehéz helyzetben lévő családokat. A termékeket a rászorulókat közvetlenül segítő országos karitatív szervezetek vezetőinek adtuk át.

 

A Béres Alapítványnak köszönhetően Maria de Faykod, magyar származású Franciaországban élő szobrászművész, Lourdes-i Keresztútját bemutató különleges fotókiállítása 2017-ben eljutott Székesfehérvárra, Pannonhalmára és Nagyváradra is.

 

 

2016

 

Vállalatunk továbbra is megőrizte piacvezető pozícióját a magyar egészségmegőrző piacon. 2016-ban forgalomba került a CalciviD Extra-D filmtabletta, valamint a Béres Csepp Extra és a C-vitamin 50 mg készítmények kombinált csomagolású kiszerelése.

 

A Béres Drops forgalmának növelését Romániában TV reklámmal, erős PR tevékenységgel és eladáshelyi aktivitásokkal támogattuk.

 

A Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú támogatójaként termékeinkkel segítettük a magyar sportolók, 2016-os nyári olimpiára való felkészülését és sikeres szereplését. Actival+Magnézium termékünk a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos multivitamin-készítménye, Porcerő termékeink pedig a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos ízületi készítményei voltak.

 

A 2015-ben elindult, 3,2 milliárd forintos beruházás alapkövét dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke, dr. Bischof Zsolt, a szolnoki gyártóüzem gyárigazgatója és Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere helyezték el 2016 áprilisában.

 

Októberben elindult image kampányunk. Azt valljuk, hogy az egészségmegőrzésben csak a kifogástalan minőségnek van helye, ezért megbízható és minőségi termékeinket a Béres névvel garantáljuk. Ezt fogalmazza meg az új vállalati szlogenünk: Béres – A nevünket adjuk az egészséghez.

 

A Béres Gyógyszergyár Zrt. a termelékenység, az innováció és társadalmi felelősségvállalás területein elért kimagasló eredményével elnyerte az Év Széchenyi Vállalkozása elismerést.

 

2016 áprilisában a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnyerte a Jó-lét Alapítvány „Munkám visszavár” pályázatának „Legelkötelezettebb visszafogadó munkahely” díját.

 

Fazekas István A megvádolt című drámája, amely id. dr. Béres József életének egyik legnehezebb időszakát jeleníti meg, 2016-ban színpadra került, januárban a kecskeméti Katona József Színház Kelemen László Kamaraszínpada mutatta be a darabot, majd februárban a budapesti Újszínház is műsorára tűzte, Béres címmel.

 

Záhony újabb elismeréssel adózott id. dr. Béres József emlékének, 2016. március 7-én Záhony város Önkormányzata felavatta a Dr. Béres József Parkot.

 

 „Az év praxisa a Kárpát-medencében” című pályázat során hat országból, összesen több mint negyvenötezren szavaztak háziorvosukra. Dr. Béres József, aki a pályázat elbírálásában is részt vett, fejenként százötvenezer forint értékű Béres Cseppet adott át a tíz hazai és tíz határon túli díjazott számára.

 

Dr. Béres József bemutatta nagy sikerű, Szép magyar ének című daloskönyvének második kötetét, amely főleg erdélyi népdalokat tartalmaz, a táncházmozgalom énekeiből merít.

 

A Béres Alapítvány 2016 márciusában tizedik alkalommal rendezett jótékonysági estet, ezúttal a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályának javára. A jótékonysági célt támogatók a budapesti Újszínház Béres című darabjának premiert követő első előadását tekinthették meg.

 

A Béres Alapítványnak köszönhetően Jézus kínszenvedésétől a feltámadásig címmel Magyarországon is megcsodálhatta a közönség Maria de Faykod magyar származású, Franciaországban élő szobrászművész különleges, több mint száztonnányi carrarai márványból készült, tizenhét stációból álló Lourdes-i Keresztút nevű szoboregyüttesét, a szobrászművész saját maga által készített fotóin keresztül. A fotókiállítást elsőként Esztergomban, majd az év során Pécsett, Máriapócson és Székesfehérváron tekinthették meg az érdeklődők.

 

 

2015

 

2015-ben a vállalatunk piacvezető a betegségmegelőző és egészségmegőrző készítmények piacán. A termelésben foglalkoztatottak száma 64 főről 238 főre emelkedett, a forgalomban lévő készítmények száma pedig meghaladta a 70-et.

 

2015 őszén bevezettük a Béres Porcerő+Ginzeng Aktív filmtablettát, Szemerő+DHA Komplex termékünket, valamint magas dózisú D-vitamin-készítményünket, Vita-D3 Forte 3000 NE néven.

 

Termékeink rangos elismerésekben részesültek az év során: Actival+Magnézium termékünk elnyerte az Év Terméke Díjat, Béres Csepp Extra adagolópumpás termékünk pedig különdíjat kapott a Hungaropack Magyar Csomagolási Versenyen, a gyógyszeriparban egyedi és innovatív megoldású termékformája miatt.

 

Ebben az évben arany fokozatú stratégiai partnerként csatlakoztunk Magyarország legnagyobb, átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjához.

 

Tavasszal együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Kézilabda Szövetség és a Béres Gyógyszergyár. A Gyógyszergyár az év során hárommillió forint értékben Béres készítményekkel és további kedvezményes termékvásárlási lehetőséggel segítette a Nemzeti Kézilabda Akadémiai fiataljait.

 

Ebben az évben újabb országban, Moldovában is megjelentünk, számos étrend-kiegészítő készítményünk forgalmazását indította el a Richter Gedeon helyi leányvállalata, Richter Vita márkanév alatt.

 

A Béres Gyógyszergyár több mint két évtizedes fennállásának legnagyobb fejlesztését kezdte meg 2015-ben Szolnokon. A 3,2 milliárd forintos beruházásban 1640 m2-rel növeljük a gyárterületet, 800 m2-rel a logisztikai raktárt, új technológiát telepítünk, fejlesztjük az infrastruktúrát, és 60 új munkahelyet hozunk létre. A beruházás egyedi kormánydöntés alapján, 50%-os vissza nem térítendő állami támogatással valósul meg. A kapacitásbővítő beruházás első lépcsőjeként decemberben elkészült és átadásra került egy új raktárépület, amely elsősorban alapanyag- és csomagolóanyag-tárolási igényeinket oldotta meg.

 

Id. dr. Béres József 2015. február 7-én lett volna 95 éves. 2015-től Záhonyban egy tér viseli a feltaláló nevét, a Dr. Béres József Kollégiumban pedig felavatták a városban 2014-ben felállított, egész alakos bronzszobrának gipsz eredetijét.

 

Márciusban megjelent Fazekas István Jókai-díjas író A megvádolt című műve. Az 1973-76 között játszódó dráma id. dr. Béres József életének egyik legnehezebb időszakát jeleníti meg egy kassai házaspár személyes drámáján keresztül, akik a Béres Csepptől remélik beteg gyermekük gyógyulását.

 

Ebben az évben két dokumentumfilm is készült Kabay Barna és Petényi Katalin rendezésében. Béres József életútja címmel 50 perces filmet mutattak be a legendás feltaláló életéről, a Milánói Expóra készült Örökség sorozat 23 perces, Életcseppek nevű alkotását pedig a vállalatcsoport jószolgálati tevékenysége inspirálta.

 

Áder János köztársasági elnök Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adományozott Béres Klárának, a Béres Gyógyszergyár Zrt. kommunikációs igazgatójának, a Béres Alapítvány elnökének, Nagy Miklós, a Béres Gyógyszergyár Zrt. gazdasági igazgatója a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át. Szintén rangos állami kitüntetésben részesült dr. Bischof Zsolt, a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárának igazgatója, munkáját Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetéssel ismerték el.

 

A Béres Alapítvány 100 millió forint értékű Béres Csepp adományt juttatott el a legnagyobb karitatív és kisebb helyi szervezetek segítségével a rászorulóknak. Erdélyi és Kárpátalján élő testvéreink részére közel 20 millió forint értékben juttattunk el termékadományt ebben az évben.

 

Vitéz Hábel György kezdeményezésének köszönhetően, a Nemzeti Kulturális Alap és a Béres Alapítvány támogatásával, a Rákóczi Szövetség és a Magyarok Világszövetsége közreműködésével Béres József Szép magyar ének című daloskönyve 1200 határon túli magyar iskolába, óvodába jutott el.

 

 

2014

 

A Béres Gyógyszergyár 2014-ben fennállásának 25 éves évfordulóját ünnepelte.

 

Vállalatunk továbbra is megőrizte piacvezető pozícióját a magyar egészségmegőrző piacon. 2014 egyik újdonsága a Béres Csepp Extra adagolópumpás kiszerelése volt. Bővült az Actival termékcsaládunk két új taggal, a felnőttek számára megalkotott Actival+Magnéziummal és a gyermekek részére kifejlesztett, cukormentes Actival Kid Gumivitaminnal. A D-vitamin piacon is újdonsággal jelentkeztünk, bevezettük az 1600 NE hatóanyag-tartalmú Béres Vita-D3 készítményünket. Az előző évben megjelent Porcerő+Csont-Izom Komplex termékünk 2014-ben elnyerte az Év Terméke díjat.

 

Fehéroroszországban, a Béres Csepp mellett, megkezdtük az Actival termékcsalád forgalmazását.

 

Ebben az évben több mint félmilliárdos beruházással, saját forrásból, 930 m2-es új gyártórészleget létesítettünk Szolnokon, így termékeink immár 2600 m2-es gyártóterülettel és 580 m2 területű minőségellenőrző laboratóriummal rendelkező gyárunkban készülhettek. Az új gyártórészleget Orbán Viktor miniszterelnök úr jelenlétében avattuk fel.

 

A vállalat jubileumának évében újabb elismerésekkel tisztelegtek az alapító, legendás feltaláló előtt. A kisvárdai Bessenyei György Gimnáziumban id. dr. Béres Józsefről elnevezett természettudományos laboratóriumot avattak fel, a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának új előadóterme a Béres-terem nevet kapta, Záhonyban pedig egész alakos szobrot állítottak a város híres szülöttének.

 

Dr. Béres József munkáját az év során több rangos díjjal is elismerték. Dr. Láng Zsolt, Budapest II. kerületének polgármestere II. Kerületért Emlékérem kitüntetést, Tarlós István, Budapest főpolgármestere Pro Urbe Budapest Díjat, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Magyar Gazdaságért Díjat adott át a Béres Gyógyszergyár elnöke részére.

 

2014 márciusában Major Ferenc, a Béres Gyógyszergyár vezérigazgatója Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést, dr. Kónya Csaba, a részvénytársaság orvos igazgatója Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át Magyarország köztársasági elnökétől. 2014 decemberében dr. Bischof Zsolt, a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárigazgatójának szakmai tevékenységét Magyar Gazdaságért Díjjal jutalmazták.

 

A Béres Alapítvány februárban, a Rákellenes Világnaphoz kötődően 30 millió forintot meghaladó értékű Béres Cseppet adományozott a daganatos betegeket segítő országos szervezetek részére. Támogatásainkkal továbbra is jelen voltunk határainkon túl is, többek között közel ötmillió forint értékű Actival Kid multivitamint adományoztunk a dévai árva gyermekeknek, hétmillió forint értékű multivitamint adtunk Kárpátalján és Erdélyben működő magyar szervezeteknek, és egymillió forint értékű Béres Cseppel segítettük az ukrán orvosi szolgálatok munkáját a bajba jutott területeken.

 

A Béres Egészség Hungarikum Program 2013-ban elindított Táncolj az esküvőmön! kampányát rangos díjjal jutalmazták a Prizma Kreatív PR versenyen, elnyerte a Magyar PR Szövetség Sándor Imre PR Díját, a kampányt népszerűsítő vírusfilm pedig díjnyertes lett a Hipnózis reklámversenyen.

 

 

2013

 

2013-ban a Béres Gyógyszergyár továbbra is piacvezető az egészségvédő piacon. Számos új vagy megújuló termékünk közül 2013 legnagyobb innovációja az ízületi készítmények piacán a Béres Porcerő+Csont-Izom Komplex termékünk bevezetése volt, de kedvezően fogadták fogyasztóink a gyermekeknek szóló két új Actival készítményünket is, az Actival Juniort és az Actival Kid+Acerolát. Szintén újdonság volt a Béres D3-vitamin bevezetése, amely magas hatóanyag-tartalmával, egészségpénztári számlára történő megvásárolhatóságával versenyképes öngyógyszerezési alternatívája az orvosi rendelvényre szedhető készítményeknek.

 

2013-ban kiemelkedő, elsősorban erkölcsi elismerésként jellemezhető megbecsülésben részesült vezető márkánk; a Béres Cseppet és a Béres Csepp Extrát 2013 szeptemberében hivatalosan is hungarikummá minősítette a Hungarikum Bizottság.

 

Az egészségmegőrzés piacvezetőjeként, a nemzet egészségvédelméért elhivatottan dolgozó Béres Gyógyszergyár 2013 októberében az ötödik olimpiai ciklusra írt alá együttműködési megállapodást a Magyar Olimpiai Bizottsággal, melynek értelmében a MOB arany fokozatú támogatójaként anyagi és termékbeli támogatást nyújtunk a Magyar Olimpiai Csapatnak.

 

A Béres Egészség Hungarikum Program keretében 2013-ban elindítottuk a Táncolj az esküvőmön! kampányt, melynek célja, hogy érzelmi motivációval, szeretteiken keresztül segítsük az embereket az egészséges életmódhoz. A szülőket gyermekeik üzenetén keresztül igyekeztünk ráébreszteni arra, hogy ők tehetnek a legtöbbet azért, hogy megélhessék együtt a család legfontosabb pillanatait.

 

2013-ban volt a Béres Alapítvány 20 éves. Kilencedik alkalommal megrendezett jótékonysági estünkkel a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát segítettük. Terméktámogatásaink során 10 ezer tasak ProBio 6 terméket adományoztunk a dunai árvíz elleni védekezésben résztvevőknek, majd év végén több mint 100 millió forint értékben segítettük Béres Cseppel rászorulókat.

 
 

2012

 

2012 jubileumi év volt, hiszen ebben az évben ünnepeltük vállaltunk legendás készítményének, a Béres Csepp, feltalálásának negyvenéves évfordulóját. Az ünnepi évben számos alkalommal emlékeztünk a feltalálóra.

 

Az ünnepségsorozat nyitányaként március 19-én, Szolnokon, a város önkormányzatának és a Béres Gyógyszergyárnak közös projektjeként a város egy frekventált helyén reprezentatív szoborcsoportot avattunk Béres József tiszteletére, mely a Csepp park nevet kapta.

 

Áprilisban Kisvárdán, a feltaláló munkásságának helyszínén, a város önkormányzata Béres Józsefről parkot nevezett el a város szívében.

 

2012 júliusában hirdettük ki az előző év őszén meghirdetett Én és a Béres Csepp országos pályázat eredményét. A pályázatban a lakosságtól vártunk Béres cseppes történeteket. A példaértékű írásokból Béres Klára Életcseppek címmel könyvet állított össze, melynek a bemutatójára szeptemberben került sor.

 

A III. kerületi Önkormányzat képviselő testülete 2012. május 31-én arról döntött, hogy a korábban Keve-Kiserdei Általános Iskola dr. Béres József nevét veszi fel. A névadó ünnepségre szeptember 21-én került sor.

 

Az ünnepség sorozat keretén belül szeptemberben dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke hivatalosan bejelentette a továbbfejlesztett összetételű, új hatóanyagokkal kiegészített, második generációs Béres Csepp, a Béres Csepp Extra bevezetését, amelyben ötvöződnek id. dr. Béres József eredeti felismerései és a tudomány legújabb eredményei.

 

2012. augusztus 20-án dr. Béres József Magyarország Köztársasági Elnökének Magyar Érdemrend Középkeresztje elismerésében részesült.

 

Az év legjelentősebb beruházása az új integrált vállalatirányítási rendszer 2012. szeptember 1-jei bevezetése volt. A vállalat növekedése, termékszámának folyamatos gyarapodása követelte meg, hogy a korábban teljes mértékben csak a pénzügyi-számviteli folyamatokra kiterjedő integrált informatikai támogatás mellett az egész ellátási lánc, azaz a logisztikai és a termelési folyamatok is egységes informatikai támogatást kapjanak.

 
 

2011

 

A Béres Gyógyszergyár Zrt. lett a legjobb reputációval rendelkező hazai cég az egészséggazdaság szektorban a Braun&Partners Reputations által készített felmérés szerint.

 

A 2010-ben meghirdetett, id. dr. Béres József emlékére kiírt gyógyivókút pályázatot Miklya Gábor, pécsi szobrászművész nyerte el. Csepp Park nevű térplasztikája Szolnokon kerül átadásra 2012-ben.

 

Megjelent Béres Klára és Béres Melinda közös műve Az üstökös csillagot hozott című könyv, mely a 100. évében, 2010-ben elhunyt Búza Barna szobrászművész életéről szól.

 

Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázatban is részt vettünk, 5 magyar és 5 határon túli praxis díjazását vállaltuk fel.

Energiafelhasználást csökkentő, illetve a hatékonyságot növelő beruházás vette kezdetét szolnoki gyárunkban, mely alkalmából sor kerül a légellátó és –kezelő rendszerek korszerűsítésére. A hulladék hő újrafelhasználásával javítjuk a hatékonyságot, megújítjuk a világítást, valamint teljes kazán- és fűtésrekonstrukciót hajtunk végre, melynek eredményeképp ötödével is csökkenhetnek az energetikai költségeink.

 

A sokrétű kommunikáció egyik újabb állomása, hogy 2011 tavaszán Béres Egészségklub néven elindult Facebook oldalunk.

A Béres Egészség Hungarikum program év eleji kutatásából kiderült, hogy az általános iskolák 77%-ának szüksége van arra, hogy segítséget kapjon az egészségfejlesztéshez. Az Alapítvány a Magyar Egészségügy Napja alkalmából három egészséglelkes pedagógust díjazott, akik buzgón tevékenykednek az iskolai közösségek egészségének érdekében. Hagyományteremtő szándékkal október 14-én megtartottuk az Első Egészségpedagógus Napot Budapesten. Az országos konferencián a szakmai szervezetekkel karöltve felhívtuk a figyelmet arra, hogy még sokat kell tenni a fiatalok egészségfejlesztéséért. Ennek érdekében akkreditált pedagógusképzéseket szerveztünk az ország több pontjában.

 

A Béres Alapítvány jótékonysági koncertjét május 14-én, a Pesti Magyar Színházban, Liszt Ferenc emlékének ajánlva tartotta, a zeneszerző darabjai csendültek fel. A befolyó összegből az Országos Onkológiai Intézetet támogattuk, öt a nagy fájdalmakat viselni kényszerülő betegek szenvedését enyhítő speciális gyógyágyak megvásárlásával. A 100 ezer üveg Béres Csepp átadást idén karácsonykor a Széll Kálmán téren felállított Jókívánság Karácsonyfánál tartottuk. Idén a Béres Egészségklub facebook oldal tagjai is részt vettek a jótékonysági akcióban, oly formán, hogy személyes üzeneteket küldtek annak a tíz karitatív szervezetnek, akik segítségével a 100 ezer üveg Béres Csepp eljut a rászorulókhoz. A szervezeteknek címzett képeslapokat a Jókívánság karácsonyfán helyeztünk el.

 

 
 

2010

 

2010-ben a Béres Gyógyszergyár forgalmának növekedése tovább folytatódott: három új forgalomba hozatali engedély kiadására került sor, így az engedélyezett gyógyszerek száma 31-re emelkedett. Továbbá három új, kifejezetten gyermekeknek szánt készítménnyel bővült a termékpaletta (Actival Kid Omega-3 vitaminokkal, Kalcium + D3 vitamin rágótabletta gyerekeknek, C-vitamin rágótabletta gyerekeknek).
 

A Béres Alapítvány januárban a haiti földrengés áldozatainak segített, több mint 15 ezer doboz gyermek fájdalom- és lázcsillapító készítményt küldött 5,7 millió forint értékben a katasztrófa helyszínére. A Magyar Kultúra Napját az Alapítvány Kubinyi Anna textilművész életmű albumának bemutatójával köszöntötte.
 

2010. február 7-én id. dr. Béres József születésének 90. évfordulóját ünnepeltük. Ez alkalomból jelent meg Béres Klára Cseppben az élet című könyve. A Béres József nevét viselő kisvárdai TIT szervezet emléktábla-avatást és tudományos ülést tartott. Az ünnepi program része volt Szeifried Zoltán festőművész Béres József életét bemutató grafikáiból megrendezett emlékkiállítása is.
 

Március végén ünnepélyes keretek között került sor a Magyar Máltai Sze-retetszolgálat számára gyűjtött Actival Kid eladásokból származó pénzadomány átadására. Az összegyűlt 2,5 millió forinttal a segélyszervezet Játsszva megelőzni programját támogattuk.
 

Nagykereskedésünk, a Béres Egészségtár Kft. 2010 novemberétől új telephelyen, a korábbinál két és félszer nagyobb raktárból szolgálja ki partnereit.
 

2010-ben két jelentős horderejű szerződés került aláírásra. A Richter Gedeon megvásárolta a várandós anyák számára kifejlesztett multivitaminunk, a Gravida magyarországi kizárólagos termékjogát, amely alapján 2011 márciusától a Richter forgalmazza a Béres által gyártott terméket. Továbbá megállapodás született egy angol céggel a Magyarországon piacvezető CalciviD termék forgalomba hozatali engedély átruházásáról az Egyesült Királyság és az Ír Köztársaság területén.
 

A Béres Egészség Hungarikum Program Egészségboldogság kutatásának eredményeit 2010 márciusában publikáltuk a Magyar Tudományos Akadémián. Tavasszal meghirdetésre került a Jövő egészségőrei pályázat is, amelyre 14-25 éves fiataloknak szóló egészségmegőrző programokkal lehetett jelentkezni. Az Alapítvány július 1-jén ismét átadta a Béres Egészség Hungarikum Díjat.
 

A Béres Alapítvány hagyományaihoz hűen karácsonykor ismét 100 ezer üveg Béres Cseppet adományozott a rászorulóknak.

 
 

2009

 

2009-ben is folytatódott az intenzív termékfejlesztés az egészségmegőrző és az öngyógyszerező termékkategóriákban. Négy termék (két gyógyszer és két étrend-kiegészítő készítmény) teljes technológiai fejlesztése, a kapcsolódó analitikai módszerek kidolgozása, azok validálása és a hatósági engedélyezéshez szükséges dokumentáció elkészítése fejeződött be, majd mind a négy készítmény üzemi gyártását is elindítottuk. Üzemi és laboratóriumi kísérleteket folytattunk további öt új étrend-kiegészítő készítménnyel és elindítottunk tizennyolc, már forgalomban lévő készítményünk (három gyógyszer és tizenöt étrend-kiegészítő) módosítására irányuló kísérletet is.

A cég stratégiájának megfelelően 2009-ben is nagy hangsúlyt kapott termékeink magas minőségen való gyártása. Az EU harmonizáció jegyében megújult a C-vitamin család receptúrája, valamint összetétel módosítások történtek az Actival Kid termékcsaládnál is. Termékfejlesztéseinknek köszönhetően bővült cégünk termékpalettája: mára több mint 50-féle terméket gyártunk.

 

A Béres Gyógyszergyár 2009-ben ünnepelte 20 éves fennállását. Az egész éven átívelő ünnepségsorozat kiemelkedő eseménye volt a gyáralapító id. Dr. Béres József emlékének szentelt emlékszoba kialakítása a szolnoki gyár területén, melyet a tudós születésnapjához kötődően 2009 februárjában nyitottunk meg.

 

Szolnok város napján szeptember 1-jén, ünnepélyes keretek között a város elöljáróinak jelenlétében avattuk fel a Tisza partján húzódó sétányt, mely akkortól Béres József nevét viseli.

2009 augusztusában a Béres család kiemelkedő jelentőségű tevékenységéért, az összmagyarság érdekében végzett munkájukért jelentős elismerésben részesült. A Szent István-díj Alapítvány kuratóriuma nekik ítélte oda 2009-ben a Szent István-díjat, Melocco Miklós szobrászművész Szent Istvánt ábrázoló bronz szobrát.

A Béres Egészség Hungarikum program keretében az egészségterv író tréninget és a hozzá kapcsolódó pályázatot 2009-ben ismét meghirdettük. Segítségünkkel újabb 19 település kapott szakmai útmutatást települési egészségtervének elkészítéséhez, ebből három település nyert tőlünk pályázati forrást, hogy cselekvési tervét 2010-ben megvalósíthassa.

 

2009. július 1-jén immár második alkalommal adtuk át azoknak a lelkes civileknek a Béres Egészség Hungarikum Díjat, akik jó példával járnak elől közösségük egészségének fejlesztése, életkörülményük javítása érdekében.

 
 

2008

 

2008-as évünket a töretlen növekedés helyett óvatosabb, visszafogottabb gazdálkodás jellemezte. Az év vezérlőelve a társaság gazdálkodásában a kockázatok csökkentése, illetve minimalizálása volt. Ez elsődlegesen a költséggazdálkodásunkban öltött testet, amelyet olyan módon racionalizáltunk már az év elejétől, hogy forrásainkat a növekedésre továbbra is számot tartó készítményeink, piacaink támogatására csoportosítottuk át. E lépések eredményeként közel változatlanul alakuló árbevétel mellett jelentősen javítottuk pénzügyi eredményünket, miközben jelentős termékeink, termékcsaládjaink piaci pozíciói részint stabilizálódtak, részint erősödtek. Elsősorban a Béres Csepp, a Béres Egészségtár termékcsalád, a C-vitaminok és a kalciumpótlás készítményei piaci növekedésének köszönhetően a társaság megőrizte 45%-os részesedését a hazai egészségmegőrző piacon.
 

2008-ban is folytatódott a vállalat növekedési stratégiájában megfogalmazott célok megvalósulásához nélkülözhetetlen intenzív termékfejlesztés. Ennek megfelelően számos új készítmény fejlesztése kezdődött el, folytatódott vagy fejeződött be. Bővítettük gyermek multivitamin családunkat: bevezettük az erdei gyümölcs ízű Actival Kidet. A Béres Egészségtár termékcsalád Szemerő és Porcerő márkái megújultak, és új készítményekkel is bővült a termékcsalád: forgalomba került a Szemerő Lutein FORTE és a Porcerő FORTE, valamint bevezettük a Béres komplex probiotikum készítményét, a ProBio 6 kapszulát és az 500 mg-os C-vitamint. A Béres Házipatika termékcsaládban két új terméket vezettünk be, a Flatint és a Diarint.
 

Az év legszebb ünnepeinek egyike volt, amikor 2008. február 7-én, a Béres Csepp Atyjának 88. születésnapján, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban a múzeum főigazgatója Dr. Kapronczay Károly közreműködésével felavattuk id. Dr. Béres József mellszobrát. A szobor Búza Barna szobrászművész alkotása.
 

2008-ban jótékonysági estünk támogatottja a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikája volt, ahová a daganatos gyermekek operációjában forradalmi változást hozó lézerkést adományoztunk.
 

A Béres Egészség Hungarikum Díjat első ízben a Magyar Egészségügy Napján, 2008. július 1-jén adtuk át. A díjjal azoknak a civileknek és egészségügyi dolgozóknak a munkáját köszöntük meg, akik jó példával járnak elől közösségük egészségének fejlesztése, életkörülményük javítása érdekében. Munkánk hasznosságának szép visszajelzése, hogy a 2008 októberében megrendezett CSR Hungary konferencián a Béres Egészség Hungarikum Program kapta a CSR Hungary Díj 2008 - Közös Felelősség elismerést.

 
 

2007

 

2007-ben a Béres Gyógyszergyár 45%-os piaci részesedéssel megőrizte az egészségmegőrző piacon hosszú évek óta elfoglalt piacvezető pozícióját. Számos új termékkel léptünk a piacra: bővítettük új, OTC gyógyszerekből álló termékcsaládunkat a Béres Házipatikát, illetve az étrend-kiegészítőkből álló Béres Egészségtár termékcsaládot. A piaci trendek alapján több új terméket vezettünk be az Actival multivitamin márka alá, amely 2007-ben elnyerte a megtisztelő Superbrand címet.

2007 tavaszán Béres Egészség Hungarikum Program néven átfogó nemzeti betegségmegelőző és egészségmegőrző programot hirdettünk, mellyel 2007-ben azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a sokszor ellentmondó és zavaros egészségtanácsok tengerében egyfajta iránytűként mutassuk meg a helyes utat azoknak, akik tenni szeretnének egészségük érdekében. Országos körútra indultunk, városi egészségnapokon és különböző kiadványokon keresztül tájékoztattuk az embereket.

Kiváló szakemberek voltak segítségünkre abban, hogy a magyarokat leginkább érintő egészségtémákat csokorba gyűjtsük, és egyszerű, érthető ötleteket adjunk az egészség megőrzésére, a betegségek megelőzésére.

2007 őszének nagyjelentőségű eseménye volt, hogy szeptemberben Anarcson a Czóbel Minka Általános Iskolában Béres tantermet avattak. A kezdeményező Dr. Béres József volt, azzal, hogy az id. Dr. Béres Józsefnek adományozott Pro Comitatu díjjal járó pénzösszeget felajánlotta Anarcs község javára. Az összeget a tanterem felújításra fordították. Az iskolát 1996 óta a Béres Alapítvány is támogatja. A Béres család 1950-1955 között Anarcson élt, Dr. Béres József itt született, édesanyja a helyi iskolában tanított.

 

2006

 

Amikor egyszer majd visszatekintünk a Béres Vállalatcsoport mögött álló évekre, egészen bizonyos, hogy 2006-ra nagy büszkeséggel fogunk emlékezni. Tagvállalataink az erős piaci versenyben is megtartották és megerősítették helyzetüket, új termékeket vezettünk be, nagyszabású újabb projekteket indítottunk útjára, jelentős beruházások fejeződtek be. A komoly munka komoly eredményeket szül.

A Béres Gyógyszergyár jelentős részesedéssel vezeti az egészségmegőrző, betegségmegelőző piacot. A Vállalat 2006-ban jelentősen növelte árbevételét. A siker kulcsa piacképes termékek fejlesztése és forgalmazása. Most is újabb termékeink kerültek piacra, két taggal bővült a Béres Egészségtár, útjára indítottunk egy reményteljes termékcsaládot, a Béres Házipatikát, és sikeresen vezettük be a várandós és szoptató kismamák részére ajánlott Gravida készítményünket, amely már forgalomba kerülésének első évében megszerezte a piac 20%-át.

Export-tevékenységünkben tovább haladtunk a megkezdett úton, márkáink felépítése érdekében, a korábban elhatározottaknak megfelelően, jelentős piaci befektetésekkel léptünk előre.

 

Szolnoki telephelyünkön befejeződött az 1100 négyzetméteres késztermék-disztribúciós raktárunk építése. Ezzel együtt a szolnoki beruházásaink értéke immár meghaladja a két milliárd forintot. Szolnokon egy jelentős ingatlan-beruházási projektünk is elindult. Jó érzéssel tölt el, hogy ez a beruházás nemcsak a Csoport több lábon állását szolgálja, hanem Szolnok városának szépüléséhez, fejlődéséghez is hozzájárulunk.

 
 

2005

 

2005-ben elértük, hogy nagy márkáink tovább erősödtek, és jelentős márkává vált legújabb termékcsaládunk, a Béres Egészségtár is. Az Actival család új taggal gyarapodott, amikor piacra került az Actival Energia, a Béres Egészségtár pedig négy új termék bevezetésével 15 tagúvá vált.

 

2005-ben elindítottuk a BET termékcsalád médiakommunikációját is. E termékeink széles körben való ismertté válása és előretörése jelentette az igazi változást az értékesítés szerkezetében. Bár a vállalat kiegyensúlyozott működésének záloga továbbra is a Béres Csepp maradt, 2005-ben a BET termékcsalád 800 millió forint forgalmat adó márkává nőtte ki magát.

Küldetésünknek megfelelően termékeink kommunikációjában továbbra is törekedtünk az egészséges életmód népszerűsítésére. A "Béres az egészséges emberért" vállalati szlogenünk jegyében továbbra is támogatjuk az egészségmegőrzéssel és sporttal kapcsolatos célokat.

2005-ben a Béres Gyógyszergyár ismét a Magyar Olimpiai Csapat arany fokozatú támogatójává vált, melyet Dr. Schmitt Pál, a MOB elnöke és Ifj. Dr. Béres József szeptemberben közös sajtótájékoztatón jelentettek be. A megegyezés értelmében az Actival Max továbbra is "A Magyar Olimpiai Csapat hivatalos multivitaminja", a Béres Egészségtár termékcsalád termékei pedig "A Magyar Olimpiai Csapat hivatalos egészségmegőrző készítményei", illetve minden magyar olimpikon ezen készítmények szedésével készülhet a 2008-as olimpiai játékokra.

2006. márciusában a doppingmentes versenysportért jegyében pedig az Országos Sportegészségügyi Intézettel (OSEI) kötöttünk megállapodást, melynek értelmében a Béres Gyógyszergyár tízmillió forint értékű Béres készítménnyel és jelentős anyagi támogatással járul hozzá a magyar sportélethez. A sportolóknak ajánlott Béres készítményeket az OSEI bevizsgálta és doppingmentesnek nyilvánította, továbbá az intézmény szakmai gárdája biztosítja a készítmények eljuttatását a versenysportolókhoz és a sportorvosokhoz.

 

2004

 

A fennállásának 15. évfordulóját ünneplő Béres Gyógyszergyár Rt. 2004 májusában mutatta be új fejlesztő-laboratóriumát. A modern fejlesztő-laboratórium a Béres Rt. új, III. kerületi székházának alagsorában került kialakításra. Harmincegy mérőműszer, valamint huszonnégy vegyipari berendezés segíti a laboratórium 20 munkatársának munkáját. A laboratórium kialakításakor elsődleges szempont volt a biztonságos munkavégzés feltételeinek biztosítása, és a környezetvédelmi előírások betartása.

Az új fejlesztő-laboratórium létrehozása jelzésértékű: a Béres Rt. továbbra is új készítmények fejlesztését és piaci bevezetését tartja központi stratégiai feladatának. A 31 termékből álló Béres termékpaletta 2004-ben 10 új készítménnyel bővült, és a következő évben további 5 termék bevezetése várható. Az új termékcsalád közös vonása, hogy - a Béres eddigi termékeihez hasonlóan - elsősorban az egészségmegőrzést és a betegségmegelőzést szolgálja, valamint vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmaz.

Az új Béres készítmények egy felfutóban lévő piacra érkeztek, hiszen Magyarországon is egyre jelentősebbé vált az egészségmegőrzés iránti érdeklődés, fokozatosan növekszik az ezt szolgáló készítmények iránti kereslet.

 

2003

 

A Béres Gyógyszergyár Részvénytársaság 2003-ban is sokat teljesített. Megerősítette magyarországi pozícióit, az egészségmegőrző készítmények piacán továbbra is markánsan piacvezető. Magyarországon a legnagyobb mennyiségben vásárolt roboráló hatású készítmény változatlanul a Béres Csepp volt, ugyanez igaz a multivitamin kategóriában az Actival termékcsaládra.

 

Stratégiánkat 2002 végén újra fogalmaztuk, és stratégiai irányainkat az előre jelezhető piaci változásokhoz és az EU csatlakozás várható következményeihez igazítottuk. Számoltunk a széles értelemben vett öngyógyszerezési piac várható növekedési irányaival, és termékfejlesztéseinket ezeknek megfelelően indítottuk el.

 

Stratégiai export piacainkon folytattuk befektetéseinket, 2003-ban elérkezettnek láttuk az időt, hogy megnyissuk képviseletünket Oroszországban, Ukrajnában és Romániában.

 

Új stratégiánk, valamint az alkalmazott legkorszerűbb menedzsment eszközök - amelyeknek eredményei már 2003-ban megmutatkoztak - joggal töltenek el bennünket azzal a meggyőződéssel, hogy az Európai Unióba belépő Magyarországon a magyar tőkéből működtetett, életképes nemzetközi szintű termékeket gyártó, jelentős munkáltatóként működő és eredményeinek egy részét társadalmi felelősségtől vezéreltetve az ország épülésére visszaforgató Béres Gyógyszergyár Részvénytársaság lendületes növekedése tovább folytatódik.

 

2002

 

A Béres Gyógyszergyár Rt. 2002-ben a magyar egészségvédő piac 40%-át tudhatta magáénak, amely egyben azt is jelenti, hogy az egészségszolgálat, az egészségmegőrzés, a betegségmegelőzés fogalma készítményeink révén elsősorban a Béres névhez kapcsolódik ma Magyarországon.

 

Társaságunk 2002-ben fokozta az előző évek növekedési dinamikáját. Eredményeink elsősorban belföldi piaci teljesítményünknek köszönhetőek. Export piacainkon az elmúlt év a befektetések éve volt számunkra. Az év során elért piaci pozícióink alapján a befektetések fenntartása mellett döntöttünk Oroszországban, Ukrajnában és Szlovákiában.

 

Ebben az évben az Actival, majd a mind összetételében, mind a forgalmazási csatornák tekintetében megújított Actival Max vált a legnagyobb volumenben értékesített multivitamin készítménnyé. Az Actival család 20%-os növekedése markáns eredmény volt a stagnáló multivitamin piacon.

 

2002-ben ünnepeltük a Béres Csepp születésének 30 éves évfordulóját. A 30 év önmagáért beszél, hiszen az a készítmény, amely egy emberöltőnyi időt ily sikerrel él meg, arról elmondható, hogy kiállta az idők próbáját. Az évforduló alkalmából Dr. Béres József és rajta keresztül az egész Béres Csoport több, magas rangú erkölcsi és tudományos elismerésben részesült.

 

2001

 

2001-ben hagyományos piacainkon megőriztük és megerősítettük pozícióinkat a növekvő verseny ellenére is. Intenzív termékfejlesztést folytattunk új piacokra, és stratégiánknak megfelelően aktív piacépítést kezdtünk külföldön is. Ezek érdekében kulcsfontosságú területeken fejlesztettük, bővítettük a szervezetet.

 

Komplex módon át kellett alakítanunk disztribúciós rendszerünket, azaz kiskereskedelmi vevőinket már nem közvetlenül látjuk el, hanem gyógyszer-nagykereskedőkön keresztül, ami értelemszerűen a vevőállomány növekedésével járt együtt. Másrészt befektettünk a marketing és értékesítési szervezetek bővítésébe, amelyek így különböző célcsoportok, eltérő kereskedelmi csatornák számára képesek megvalósítani nagyszámú termék promócióját és értékesítését.

 

Ami a termékek előállítását illeti, folyamatos beruházások révén korszerű és hatékony gyártósorokkal rendelkezünk, amelyekkel termékeink önköltségét 2001-ben is az iparágban megszokottnál alacsonyabb szinten tudtuk tartani. A nagyüzemi gyártás gyors tanulási folyamata és a szigorú kontroll hatására a gyár költségei nem nőttek.

 

Folytattuk a gyártókapacitásunk bővítését szolgáló üzemi beruházásokat. Egerben kialakítottunk egy OGYI minősítésű kenőcsgyártó gyógyszerüzemet, valamint egy folyékony gyógyszerformájú, állati takarmány kiegészítők előállítását végző üzemet. A befektetett tőke növekedése és a jövőt biztosító magas hozamelvárás ellenére a vállalat jelentős értéket termelt 2001-ben.

 

2000

 

A Béres Gyógyszergyár Rt. az új évezredet ismét egy újabb termék bevezetésével köszönti. Februárban a gyógyszertárakba kerül az új, rendkívül kedvező árú 100 mg-os C-vitamin filmtabletta.

 

Január 27-én Béres József találmányát, a Béres Cseppet az Országos Gyógyszerészeti Intézet gyógyszerként törzskönyvezi. Ez az első termék a világon, amely a gyógyhatású készítmény kategóriából gyógyszerré, ráadásul hazánkban elsőként úgynevezett roboráló gyógyszerré válik. Az élet az elmúlt évtizedek küzdelmeinek kárpótlásául a legszebb ajándékot adta Dr. Béres Józsefnek 80. születésnapjára: a Béres Csepp immár vény nélkül kiadható gyógyszerként, változatlan összetételben és változatlan áron szolgálja az emberek egészségét. Ősszel a vállalat újabb termékkel lepi meg fogyasztóit: az Actival Senior multivitamin tabletta az 50 év fölötti fogyasztók számára készül.

 

A vállalatcsoport dinamikus növekedése és fejlődése következtében 2000 szeptemberétől gyógyszergyárként működik tovább.

 

Magyarország legerősebb OTC gyártó és forgalmazó vállalatának neve Béres Gyógyszergyár Részvénytársaság, amely alaptevékenységén és befektetésein keresztül az OTC gyógyszerpiac teljes vertikumában főszereplőként van jelen.

 

1999

 

Új Béres termék jelenik meg a piacon, a Béres Csonterősítő tabletta. Januárban megkezdődik a Béres Ipari Termelő Kft. mintegy félmilliárd forintos beruházással történő korszerűsítése és bővítése.

 

Augusztus 26-án a Béres Rt. tizedik születésnapjának ünnepén Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében átadásra kerül az új gyár, amely valamennyi Béres-készítmény európai színvonalú, egyidejű, teljes körű előállítására képes.

 

A Béres Rt. még ebben az évben új termékkel lepi meg fogyasztóit: az Actival Junior multivitamin rágótabletta komplex összetételének és szenzációs ízének köszönhetően hetek alatt a gyermekek kedvencévé válik.

 

Az év folyamán újabb négy Béres Egészségtár nyílik meg.


 

 

1998

 
 
Piacra kerül a vállalat nagy piaci potenciállal bíró új terméke az Actival komplex multivitamin és ásványi anyag tabletta. Megnyílik a fitotéka jellegű Béres Egészségtár hálózat első négy üzlete.
 

 

 

 

 

 

 

1997

 

A Társaság termékpalettája hat újabb termékkel gazdagodik. 110 millió forintos beruházással felújítás és bővítés történik a Béres Ipari Termelő Kft-ben.

 

A vállalkozás jelentősen terjeszkedik a gyógyszer-nagykereskedelemben. A Libra Rt. (volt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyógyszertári Központ) megvásárlása után megtörténik a három gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat egyesítése Bellis Rt. néven. A Béres Holding közel 500 főt alkalmazó, jelentős szereppel bíró vállalatcsoporttá fejlődik.

 

Augusztus 20-án a Köztársasági Elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztje kitüntetést adományozza Dr. Béres Józsefnek.

 

 

1996

 
Bevezetésre kerül az 50 mg-os Béres C-vitamin, valamint a gyógynövény alapanyagú Antifront csepp. 
 
A vállalat saját nagyüzemi gyártóbázist hoz létre Szolnokon, Béres Ipari Termelő Kft. néven. Az idáig bérmunkában gyártatott Béres-termékek előállítása ettől kezdve saját üzemben történik. A Pharmaprim Rt. (volt Heves Megyei Gyógyszertári Központ) megvásárlása révén újabb érdekeltséget

© Copyright 2012 Béres Gyógyszergyár Zrt.

Increst Communication

Irány a webáruház

Webáruház

Tovább