Gyártás

1996-tól a Béres termékek előállítása Szolnokon, a közel 3000 m2 alapterületű saját tulajdonban lévő gyárban történik, a ma ismert legkorszerűbb technológiával, állandó és kifogástalan minőségben. Erre garanciát nyújt a GMP engedélyben és a HACCP szabványban leírtak betartása, és folyamatos felülvizsgálata.

 

Az üzem három szinten működik. A földszint ad helyet az oldatkészítésnek, töltésnek és a csomagolásnak. Az első emeleten történik a szilárd gyógyszerformák készítése, csomagolása, a második emeleten találhatók

a raktárak. A szintek közötti anyagforgalom lebonyolítására négy lift szolgál.

 

Vállalatfejlesztési irányelveinknek megfelelően az elmúlt években is számos fejlesztés történt a szolnoki üzemben. Felújításra került az első emeleti üzemi aula, a bliszterező és a pezsgőtabletta gyártóterem teljes padozata, valamint a második emeleten egy látogatói zsiliprendszer kialakítására került sor.

 

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv GOP-2.1.1./C pályázata lehetővé tette, hogy elindítsuk egy Uhlmann bliszterező-kartonozó gépsor beszerzését, melynek üzembe helyezése 2009 első negyedévében történt meg.

 

Gyártókapacitásunk és minőségellenőrzési rendszerünk biztonságos működtetése, illetve bővítése érdekében 2013-ban számos beruházást hajtottunk végre. Ezek közül kiemelkedik a termelő üzembe vásárolt fémdetektor, egy portalanító egység, egy új gőzfejlesztő berendezés, valamint a minőségellenőrző laboratóriumban üzembe helyezett UHPLC és kioldódás vizsgáló készülék. Tovább folytattuk a 2010-ben megkezdett energiafelhasználási racionalizálási programunkat. 2013 nyarán az RO tisztított víz gyártóberendezésünk felújítása és korszerűsítése történt meg, mellyel a vízfelhasználásunk közel 30%-kal csökkent.

 

A korábbi évben bevezetett Integrált Vállalatirányítási Rendszerünket tovább fejlesztettük és 2013 nyarától kezdődően már valamennyi termelési fázisban közvetlen informatikai adatgyűjtés tudunk végezni.

 

Az elmúlt két évtizedben Szolnokon közel hárommilliárd forintot fordítottunk fejlesztésekre annak érdekében, hogy korszerű, európai színvonalú üzemünkkel, élvonalba tartozó technológiával előállított termékeinkkel megfeleljünk az egészségpiac által támasztott szigorú elvárásoknak. Jelenleg a gyógyszergyárban tíz-tizenegymillió doboznyi termék kerül le a gyártósorról évente.

 

2016-ban több mint két évtizedes fennállásunk legnagyobb fejlesztését valósítjuk meg Szolnokon. A 3,2 milliárd forint összértékű beruházásban 1640 m2-rel növeljük gyárunk területét, 800 m2-rel logisztikai raktárunkat, új technológiát telepítünk, fejlesztjük az infrastruktúrát, és 60 új munkahelyet hozunk létre. A beruházás egyedi kormánydöntés alapján, 50%-os vissza nem térítendő állami támogatással történik.

 

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium, mint Támogató, a Nemzetgazdasági támogatások előirányzatból finanszírozott Nagyvállalati Beruházási Támogatási program keretén belül, nagyvállalatok iparfejlesztési beruházásainak ösztönzésére 1.345.896.348 Ft, azaz egymilliárd-háromszáznegyvenötmillió-nyolcszázkilencvenhatezer-háromszánegyvennyolc forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyújtott a Béres Gyógyszergyár Zrt. részére a „Termelőeszköz vásárlás és kutatás-fejlesztési innováció ingatlanfejlesztéssel a Béres Gyógyszergyár Zrt.-nél” című projekt megvalósítására.
 
A beruházás helyszíne: Béres Gyógyszergyár Zrt. Szolnok, Nagysándor József út 37., megvalósításának ideje: 2017. január 1. - 2018. május 15.

 

Környezettudatos beruházás a Béres Gyógyszergyár szolnoki üzemében

 

2008. évben indult el a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki telephelyén egy átfogó energetikai korszerűsítési koncepció kidolgozása, melynek célja a működéshez kapcsolódó energiahatékonyság és az energiaracionalizálás fokozása, a fajlagos földgáz-, illetve villamos energia felhasználás csökkentése, valamint az energetikai hatékonyságon keresztül a környezeti ártalmak és a CO2 kibocsátás mérséklése.

 

A program része a meglévő légellátó és légkezelő rendszerek korszerűsítése, hatékonyságának javítása hulladék hő újrafelhasználásával, világításkorszerűsítés, valamint a teljes kazán és fűtésrekonstrukció. Mindezeket egy integrált, egységes épületfelügyeleti rendszer teszi átláthatóvá és ellenőrizhetővé.

 

A környezettudatos energetikai beruházás a Béres szolnoki telephelyén, az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásában valósult meg.

 

I. számú kazánház átalakítás előtt és után

I. számú kazánház átalakítás előttI. számú kazánház átalakítás utánI. számú kazánház átalakítás után

II. számú kazánház átalakítás után

II. számú kazánház átalakítás utánII. számú kazánház átalakítás utánII. számú kazánház átalakítás után

Légtechnikai rendszerek

K1-K2 légtechnikai rendszer hővisszanyerők beépítése utánK3 légtechnika központi vezérlő szekrényK4 légtechnikai rendszer lemezes hővisszanyerő beépítve és szigetelve

Üzemi terület világításának korszerűsítése

Üzemi terület világításának korszerűsítése közbenÜzemi terület világításának korszerűsítése után

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright 2012 Béres Gyógyszergyár Zrt.

Increst Communication

Irány a webáruház

Webáruház

Tovább