Kiadványaink

Béres kiadványok


Akovita Kft.
1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4.
Tel.: 430-5516, Fax: 250-7251
E-mail: info@beres.hu

Id. dr. Béres József életéről és a Béres Cseppről szóló kiadványok

 

Béres Klára: Cseppben az élet - Béres József élet​útja


 Akovita Kiadó, Budapest, 2016

 

"Úgy nyújtom át ezt az írást, mint egyfajta kötelező olvasmányt. Nem szerénytelenségből vagy önteltségből, hanem abból a meggyőződésből, hogy egy kivételes ember, kivételes életútját végigjárva olyan erőforráshoz juthatunk, melyre kivétel nélkül mindenkinek szüksége van. Példát kapunk szorgalomból, kitartásból, emberségből, igaz értékekből. Példát, melyből meríthetünk, melyre támaszkodhatunk, mely eligazít, ha válaszúthoz érünk. És hitet. Hitet abban, hogy létezik a Gondviselés, és győz az igazság." (Béres Klára)

 

Kapható a nagyobb könyvesboltokban és webáruházakban.

 

Béres Klára: Életcseppek


Akovita Kiadó, Budapest, 2012
 
Az Életcseppek című könyv a Béres Csepp negyvenéves évfordulójának tiszteletére meghirdetett „Én és a Béres Csepp” pályázatra beérkezett levelekből összeállított válogatás. „Hiszem azt, hogy e könyvbe gyűjtött írások nem csupán betegeknek, hozzátartozóiknak, barátaiknak jelenthetnek elixírt, hanem mindenkinek, mert ezekből az életcseppekből, egymás küzdelmeiből és sikereiből, egymás gyengeségéből és erejéből hitet, reményt és szeretetet meríthetünk.” (Béres Klára)
 
Kapható a nagyobb könyvesboltokban és webáruházakban.
 
 
 

Béres Klára: Kapaszkodó - Történetek a Béres Cseppről


 Akovita Kiadó, Budapest, 2004

 

"Tegyenek közzé minél több történetet, hadd tanuljanak az emberek!" Ebben a könyvben ezt tesszük. Átnyújtjuk Önöknek ezeket a leveleket, mert meggyőződésünk, hogy valóban van mit tanulni belőlük. Az írások olyan sorokba engednek betekintést, melyekből mindenki erőt meríthet. Tele vannak tiszta emberséggel, elszánt küzdelemmel, szeretettel, megbecsüléssel és sok reményt nyújtó, másoknak átadható tapasztalattal. Aki az életéért küzd, aki a gyógyulást keresi, a gyönge szalmaszálba is belekapaszkodik. A könyvben fellelhető sorok mindegyike olyan, mint egy-egy erős gerenda. Akinek szüksége van rá, bátran fogódzkodjon beléjük, a sorsközösségekben bizonyos, hogy kapaszkodóra talál.

164 oldal, ára: 700,- Ft
letöltés

 

Klára Béres: Rock in The Tempest Standing


 (A Szirtfoknak lenni című könyv angol nyelvű változata)
Béres Rt., Budapest, 2002
150 oldal, ára: 1500,- Ft
letöltés

 

Az utolsó szó után...


 Béres Zrt., 2002

 

1976-ban Kósa Ferenc filmrendező dokumentumfilmet forgatott dr. Béres József munkásságáról, a daganatos betegségek gyógyítása terén elért eredményeiről. A film célja az volt, hogy elfogulatlanságra késztesse mindazokat, akik ítéletet mondanak a kutató tevékenységéről. Az akkori politika azonban a leforgatott filmanyagot elzárásra ítélte. Tíz év után, 1986-ban a rendező engedélyt kapott a dokumentumfilm befejezésére, amely "Az utolsó szó jogán" címmel 1987-ben került nagy nyilvánosság elé. A 2002-ben elkészült, "Az utolsó szó után..." című filmben az egykori betegek közül szólalnak meg négyen. Általuk éljük meg az eltelt harminc évet, amint megosztják velünk megrendítő küzdelmüket, életükért vívott harcukat. Ők mesélnek gyógyulásukról, akiknek élete hosszú évek óta összefonódott a cseppekkel.

 

 

"Vadócba rózsát..." - Beszélgetések dr. Béres Józseffel


 Rendezte: Mészáros Miklós, Béres Rt., 2000

 

A Vadócba rózsát…” c. film egy rendkívüli életút állomásainak bemutatása, és tisztelgés egy olyan ember elõtt, akinek következetesen vállalt értékei mindig, minden korban, minden rendszerben példaértékûek. Nézve a vele folytatott beszélgetést, egészen közel kerülünk ahhoz az emberhez, aki elismert tudósként is ugyanaz, aki volt a nehéz idõkben, aki olyan értékrendet közvetít ma is, amelyben az Ember az elsõ. Tanulhatunk tõle, és erõt nyerhetünk általa. Mészáros Miklós így vall a filmrõl: „Kivételes megtiszteltetésnek érzem ezt a munkát, mert egy igazán kivételes egyéniséggel forgathattam: idõsebb Dr. Béres Józseffel. Jó hallgatni õt.” Tényleg jó hallgatni õt.

 

 

Id. dr. Béres József által írt tanulmányok

 

Béres József: A malignus daganatok biológiai, biokémiai okai


 Akovita Kiadó, Budapest, 2000

 


letöltés

 

Kulturális kiadványok

 

Béres József: Szép Magyar Ének I-II. és CD

 

Akovita Kft., Budapest, 2009, 2012, 2015

 

Béres József: Szép magyar ének című daloskönyvei azért születtek, hogy elvigyék a családokba, baráti társaságokba, közösségekbe az éneklés csodálatos örömét. A Szép magyar ének I. és II. kötetei gyermekdalokból, népdalokból, népies és zeneszerzői dalokból, illetve egyházi énekekből ölelnek fel egy csokorra valót. A dalszövegek és kották mellett az énekeket sok érdekes és hasznos információval, magyarázatokkal látta el a szerző. Mindkét könyv különlegessége, hogy a dalok címeit és a magyarázatokat angolul is tartalmazzák. 

 

Az első könyv gerincét elsősorban a Kodály és Bartók által gyűjtött, jellemzően az itthoni területeken ismert népdalok adták, míg a második kötet főleg erdélyi népdalokat tartalmaz, a táncház-mozgalom énekeiből merít. 

 

A könyvek és a hangzóanyag kaphatók a nagyobb könyváruházakban és az online könyvesboltokban.

Béres Klára - Béres Melinda: Az üstökös csillagot hozott
Történetek Búza Barna szobrászművész életéből

 

 Akovita Kft., Budapest, 2011

 

Mese ez, de igaz mese, mely óhatatlanul magával ragad, mert közvetlen a stílusa, és lenyűgöző az évszázadnyi korszak, a megélt-átélt történelem, amelyet felidéz: Búza Barna szobrászművész életének száz éve. Siker és kudarc, öröm és szomorúság, fájdalom és dicsőség; mintha a Gondviselés igazságos mérlegen osztotta volna ki számára a jót s a rosszat, a viselhetőt és a már-már viselhetetlent. De a nagy titok, Búza Barna igazi titka abban rejlik, ahogy ezt a száz évet - minden poklával és kegyetlenségével, bizonytalanságával és örömeivel - kiegyensúlyozottan, egyenes gerinccel és végtelen szeretettel végigjárta.

Béres Melinda: Veszélyben a Sulifa - Molyka, Kockás és Miki második kalandja

 

Akovita Kft., Budapest, 2016

 

Alighogy véget ért a nyári szünidő, a három jóbarát máris újabb rejtélyekkel találja szemben magát. Hová tűnhetett kedves osztályfőnökük, Elza néni? Mi történt Szépenszóló Violával? És vajon merre lehet az Égigérő Sulifa gondozója? Színre lép Pelligró Perrikolózó, a titokzatos törpe, és arra bíztatja a gyerekeket: kövessék az ökörnyál nyomokat és mentsék meg az Égigérő Sulifát a rá leselkedő veszélytől! Molyka, Kockás és Miki pedig elindulnak, hogy teljesítsék a rájuk bízott feladatot. Kalandjaik a rettenetes boszorok földalatti birodalmából egészen az Égbolt Kapujáig vezetnek, miközben mi is együtt izgulhatunk kis barátainkkal: vajon ezúttal is sikerrel járnak-e?

 

Kapható a nagyobb könyváruházakban és az online könyvesboltokban.

 

Béres Melinda: Az Égigérő Sulifa - Molyka, Kockás és Miki első kalandja

 

Akovita Kft., Budapest, 2015

 

Volt egyszer egy iskola, a Tulipán Utcai Általános Iskola. Ennek az iskolának az udvarában sok-sok évvel ezelőtt egy hatalmas, égig érő fa nőtt. Az Égigérő Sulifa! Aztán ennek az iskolának a 2.b osztályába jár Molyka, a könyvek szerelmese, és Kockás, a számok rajongója. És ide érkezik a tanév kezdetén egy új tanuló: Királyfia Miklós. Miki pedig nem egy szokványos srác! Nem ismeri a számítógépet, viszont kiváló legelovas és kedvenc játéka a pillangoló. Fogalma sincs, hogyan kell focizni, mégis 113 gólt rúg a harmadikosok elleni meccsen. És jobban ismeri az égig érő fa meséjét, mint Elza néni, a magyar tanár… Hogy mi lesz ebből? Molyka, Kockás és Miki első kalandja és egy örökre szóló barátság az Égigérő Sulifán.

 

Kapható a nagyobb könyváruházakban és az online könyvesboltokban.

 

Béres Melinda: Semminden


 Akovita Kft., Budapest, 2005

 

A Semminden Béres Melinda és Béres Merse második közös mesekönyve. Lázár Ervin így nyilatkozik Béres Melinda új kötetéről: "Hova tartanak Béres Melinda hősei? Nevezetesen Kóci, Soma, Lábó és társaik. Remélem, az olvasók szívébe, hiszen egy fordulatos, röppenő fantáziával megírt, nem kevés tanulságot hordozó történet főszereplői. Minden gyermek és felnőtt örömét lelheti bennük. Jó szórakozást az olvasóknak és további sok sikert a tehetséges, fiatal írónőnek."

 

Kapható a nagyobb könyváruházakban és az online könyvesboltokban.

 

 

 

Béres Melinda: Mackó kalandok - A Macó család meséi

 

Fiesta Stúdió Könyvkiadó Kft., 2004

 

Mesekönyvünk szívet-lelket melengető képei sok-sok évvel ezelőtt, az "Aranykor" idején örvendeztették meg először a családok apraját-nagyját. A vidám, bumfordi kis mesehősök most Béres Melinda kedves verseivel újra életre keltek hosszú álmukból. Reméljük, a könyv mai tulajdonosai éppúgy szeretni fogják őket, mint dédnagyszüleink egykoron!

 

Kapható a nagyobb könyváruházakban és az online könyvesboltokban.

Béres Melinda: Széllelbélelt mesék

 

Akovita Kft., Budapest, 2003

 

Sok nyelvi leleménnyel megírt kedves könyv két különös kisfiúról, Nikkóról és Firifuráról, csodás képességeikről, sok-sok barátjukról, páratlan kalandjaikról égen-földön, árkon-bokron át, Virágerdőtől Végeországig és vissza. A mesekönyv Janikovszky Éva és Csukás István ajánlásával jelent meg.

 

Kapható a nagyobb könyváruházakban és az online könyvesboltokban.

 

© Copyright 2012 Béres Gyógyszergyár Zrt.

Increst Communication

Irány a webáruház

Webáruház

Tovább