Gyakori kérdések

Mi a különbség a Béres Csepp Extra és a Béres Csepp között?

Ma már köztudott, hogy az antioxidánsok megvédik a szervezet sejtjeit a szabadgyökök által okozott károsodásoktól, ezen felül az immunrendszert is hatékonyan támogatják. Ezt ismerte fel id. dr. Béres József feltaláló, aki korát meghaladó gondolkodásmódjával már több évtizede elkezdte ez irányú kutatásait. Az örökül hagyott tudományos anyagok alapján a megkezdett kísérleteket fia és a Béres Gyógyszergyár kutatócsapata fejezte be. A Béres Csepp Extra, továbbfejlesztett összetételével fokozza az antioxidáns- és immunvédelem hatásosságát, amire a mindennapok egyre intenzívebb kihívásai miatt fokozottan szükségünk van.Hogyan kell alkalmazni az adagolópumpával ellátott Béres Csepp Extrát?

A Béres Csepp Extra praktikus, adagolópumpás kiszerelését azért hoztuk létre, hogy Önök könnyebben, gyorsabban tudják adagolni a készítményt. Megelőzés céljából kisgyermekeknél (10-20 kg) naponta 2x2 lenyomással, nagyobb gyermekeknél (20-40 kg) 2x4 lenyomással, 40 kg feletti kamaszok, valamint felnőttek esetében 2x8 pumpálással válthatjuk ki a korábbi csepegtetést. A készítményt minimum fél deciliter folyadékban (víz, gyümölcslé, tea) ajánlott fogyasztani, 50 mg C-vitamin kíséretében.Sokat hallani az új influenzajárványról. A Béres Csepp szedhető-e ezen betegség megelőzésére?

Igen, mindenképp javasolható az immunrendszer támogatására. A járványveszélyes időszakokban nagyon jó szolgálatot tehet egy idejében elkezdett Béres Csepp-kúra. A legtöbb, amit a betegség ellen tehetünk, a megelőzés. Járvány idején pedig kiemelkedő szerepe van immunrendszerünk megerősítésének. A Béres Csepp és Béres Csepp Extra készítmények olyan arányban tartalmaznak ásványi anyagokat és nyomelemeket, ahogy azt a szervezet igényli, így immunrendszerünk természetes támogatásával erősítik szervezetünket.Lehet-e Béres Csepp mellé Activalt szedni, ha igen, milyen adagolásban?

A két terméket lehet együtt is szedni, az Activallal ellentétben a Béres Csepp ugyanis nem tartalmaz vitaminokat. Viszont mindkét termékben megtalálhatóak a szervezet számára szükséges ásványi anyagok és nyomelemek. Azt javaslom, hogy az Actival Max szedése mellett naponta 1-2 x 20 Béres Cseppet alkalmazzon C-vitaminnal.Rendszeresen szedek multivitamint, és külön magnéziumkészítményt is. Ismerőseim közül többen ajánlották az Actival+Magnéziumot, hogy ezzel váltsam ki a két készítmény külön-külön történő szedését. Valóban alkalmas erre?

Igen, hiszen az Actival+Magnézium egy olyan korszerű és egyedülálló összetételű, 2 az 1-ben készítmény, amely a multivitamin- és magnéziumkészítmények előnyeit ötvözi. Az Actival+Magnézium 250 mg magnéziumot tartalmaz, amely megfelel egy teljes értékű magnéziumkészítmény hatóanyag-tartalmának. Így valóban elegendő csupán egy tablettát szednie az Actival+Magnéziumból, amely egy komplex multivitamin- és magnéziumkészítmény egyszerre. Jódot nem tartalmaz, így pajzsmirigybetegségben szenvedők is alkalmazhatják.Számos, a legkülönfélébb vitamintartalmú gumicukor-készítménnyel találkoztam az utóbbi időben, de nem szívesen adok a kisfiamnak cukortartalmú készítményeket, még ilyen formában sem. Az Actival Kid Gumivitaminról már sok jót hallottam, de nehezen jutok dűlőre, hogy merjük-e szedni.

Az Actival Kid Gumivitamint jó szívvel ajánljuk, hiszen - a legtöbb gumicukorral ellentétben - a készítmény cukormentes. Ez a fogakra nézve is kedvező. Az Actival Kid Gumivitamin hozzájárul a gyermekek számára fontos vitaminok pótlásához, ráadásul oligofruktózt, természetes élelmi rostot is tartalmaz.Láttam a gyógyszertárak polcain az Actival Kid Omega3 Gumivitamint. Ez miben különbözik a korábbitól?

Az Actival Kid Omega3 Gumivitamin a korábbi termék minden előnyös tulajdonságát megőrizte, és még többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavakat is tartalmaz. Az omega-3 zsírsavak, ezen belül a DHA, hozzájárulnak a normál agyműködés és látás fenntartásához (a kedvező hatás napi 250 mg DHA bevitelével érhető el), szüksége van rájuk a fejlődésben lévő szervezetnek. Hatóanyagai segítenek abban, hogy a gyermekek számára szükséges vitaminokat is pótolni tudjuk. Ellentétben a legtöbb gumicukorral, a Béres gumivitamin cukormentes, és oligofruktózt, azaz természetes élelmi rostot is tartalmaz.Mi a különbség az Actival Max és az Actival Energia között, melyiket mikor kell szedni?
A két multivitamin közötti különbség az, hogy az Actival Energia az Actival Max összetevőin felül olyan hatóanyagokat is tartalmaz, mint a ginzeng, mely ősi szellemi-fizikai roboráló gyógynövény, valamint az L-karnitin, amely hozzájárul a szervezet energiatermelő rendszerének normális működéséhez. Ezen kívül emelt mennyiségben tartalmaz még B-vitaminokat, melyek elősegítik az idegrendszer kiegyensúlyozott működését, mely különösen fontos Magyarországon, ahol kimondottan B-vitamin hiányosan táplálkoznak. Az Actival Energiát azokban az időszakokban ajánljuk, mikor jelentős fizikai és szellemi igénybevételnek vagyunk kitéve, állandóan fáradtak, kimerültek, „energiaszegények” vagyunk, így még fokozottabban kell odafigyelnünk szervezetünk tápanyag- és energiaellátására.

Édesanyám nemrég töltötte be a hatvanadik életévét. Mostanában gyakran panaszkodik gyengeségre, erőtlenségre. Elég "rossz evő", így attól tartok, nem fogyaszt elegendő vitamint sem. Tudnának neki ajánlani valamit?

Jó szívvel ajánljuk az Actival Senior komplex multivitamin szedését, amelyet kifejezetten az ötven éven felüli szervezet igényeihez igazítva fejlesztettünk ki. Nemcsak vitaminokat, hanem ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmaz. A benne lévő huszonhat hatóanyag segíti az ötven éven felüli szervezet számára szükséges vitaminok pótlását, különösen fáradtság, gyengeségérzés és a koncentrálóképesség csökkenése esetén.Miért fontos a ginzeng-tartalom 50 év feletti korosztálynak?

Idősebb korban a tápanyagok csökkent felszívódása, a rosszabb hasznosulás, illetve a szervezet megnövekedett igénye miatt bizonyos vitaminokból, ásványi anyagokból és nyomelemekből nagyobb mennyiségre van szükségünk. Ezért pótlásán felül fontos, hogy a szervezet fizikai és szellemi teljesítőképességére is odafigyeljünk – ez kiválóan fokozható ginzenggel. Az Actival 50+ filmtabletta szedését azért javasoljuk az 50 év feletti korosztály számára, mert a szükséges vitaminokon ásványi anyagokon, nyomelemeken túl ginzenget is tartalmaz.Sokat lehet hallani mostanság a magnéziumpótlás fontosságáról. Honnan tudhatom, hogy magnéziumhiányom van?

A magnéziumhiány tünete lehet többek között a koncentrálóképesség zavara, és tapasztalhatunk izomremegést, izomgörcsöket is. A hiány több okból is kialakulhat: fokozott fizikai igénybevétel, egyoldalú táplálkozás (diéta, fogyókúra), emésztési, felszívódási zavarok esetén, valamint terhesség és szoptatás idején. Ilyenkor jelentősen megnő a szervezetünk magnéziumszükséglete. Javasoljuk a Béres Magnézium 250 mg+B6 készítményt, amelyből már napi egy tabletta is elegendő a magnéziumhiány megelőzésére és kezelésére felnőtteknél. Mit jelent a "retard" szó, ami a C-vitamin készítmény nevében?

A "retard" kifejezés nyújtott kioldódást jelent. A retard C-vitamin készítményeinkből a C-vitamin lassan és fokozatosan szabadul fel, ezért hosszabb időn át állandó, megfelelő C-vitaminszintet biztosít a vérben és a szövetekben. A C-vitamin számos élettani folyamathoz nélkülözhetetlen. Segít hűvös évszakokban, amikor a szervezetnek fokozott ellenálló képességre van szüksége, ugyanis a C-vitaminhiány testünk ellenálló képességének csökkenését okozza.Hogyan és meddig kell-e szedni a Porcerő FORTE filmtablettát?

A Porcerő FORTE filmtabletta szedését kúraszerűen javasoljuk, a javasolt időtartam 3 hónap, mely után 4-6 hét szünet tartandó, majd a kúra ismételhető.Eddig a Porcerő FORTE készítményüket használtam rendszeresen, télen és nyáron is tartottam egy hosszabb kúrát, nekem bevált. Láttam, hogy két másik Porcerő készítmény, a Porcerő+Csont-Izom Komplex és a Porcerő+Ginzeng Aktív változatok is kaphatóak már. Mi a különbség a termékek között? Mikor érdemes váltani?

A Béres Porcerő FORTE filmtablettát - C-vitamin, glükózamin és kondroitin aktív összetevői révé - azoknak ajánljuk, akiknek az aktuálisan fennálló ízületi problémájuk miatt a porc védelme a legfontosabb. A Béres Porcerő+Csont-Izom Komplex készítmény azoknak nyújt megoldást, akik az ízületi porcok mellett figyelmet fordítanak a csontok és az izmok védelmére is. Így, akinek például életkora vagy életmódja miatt komplex mozgásszervi védelemre van szüksége, az válassza a Béres Porcerő+Csont-Izom Komplex terméket, amely összetételével - tíz hatóanyaggal - egyszerre támogatja az ízületi porcok, a csontok és az izmok megfelelő működését! Béres Porcerő+Ginzeng Aktív termékünk pedig egyszerre támogatja az ízületi porcok és izmok működését, ginzengtartalma pedig segíti a fizikai erőnlét fenntartását és a vitalitás megőrzését. Szeretek mozogni, de ízületi problémáim vannak. Egy ismerősöm ajánlotta, hogy próbáljam ki a Porcerő+Ginzeng Aktív terméket, hogy ne okozzon gondot az unokáimmal való játék. Csakhogy nekem magas a vérnyomásom. Szedhetem ennek ellenére a Porcerő készítményüket, amely ginzenget is tartalmaz?

A Porcerő+Ginzeng Aktív filmtabletta egyszerre támogatja az ízületi porcok és izmok működését, ginzengtartalma pedig hozzájárul a fizikai erőnlét fenntartásához. 1500 mg glükózamin-szulfát mellett C-vitamint, magnéziumot és Panax ginzeng kivonatot is tartalmaz. A készítményben található ginzengmennyiség miatt a magas vérnyomásban szenvedőknek - beállított vérnyomás esetén - nem ellenjavallt, azonban a teljes biztonság kedvéért célszerű kikérnie kezelőorvosa véleményét. A honlapon olvastam a Szemerő+DHA Komplex termékükről. Mit jelent a DHA?

A DHA olyan többszörösen telítetlen Omega-3 zsírsavakat jelöl, amelyek megfelelő mennyiségben (250 mg/nap) hozzájárulnak a normál látás megőrzéséhez. Szervezetünk nem tud előállítani DHA zsírsavakat, csak táplálkozással tudjuk biztosítani a szükségletet. Az egyedi összetételű Béres Szemerő+DHA Komplex kapszula DHA Omega-3 zsírsavakat is tartalmaz, így igazán komplex megoldást nyújt a megfelelő látás megőrzéséhez.Az endokrinológusom ajánlotta, hogy ha lehet, szedjek szelént pajzsmirigy-problémámra. A Béres Szelén VITAL terméke mennyi szelént tartalmaz, és hogyan szedjem?

A szelén nélkülözhetetlen nyomelem, mely antioxidánsként hozzájárul az immunrendszer és a pajzsmirigy normál működéséhez. Orvosának javaslatát én is támogatom. A Béres Szelén VITAL filmtabletta 100 µg szerves szelént, további antioxidánsokat (C-vitamin, E-vitamin, cink) és A-vitamint tartalmaz. Naponta egy filmtablettát ajánlott étkezést követően bevenni belőle egy pohár vízzel.Frontérzékeny vagyok, és a patikusom ajánlotta az Antifront készítményeiket. Hogyan érdemes szednem őket, hogy elkerüljem a fronthatások által okozott, sokszor igazán kellemetlen tüneteket?

Antifront termékeink bármelyik formáját is választja, a készítmény használatát célszerű már a meteorológiai front előrejelzésekor, de legkésőbb az első tünetek jelentkezésekor megkezdeni. Az Antifront belsőleges oldatos cseppek szokásos egyszeri adagja felnőtteknek 10-15 csepp. Szükség esetén ez az adag félóránként ismételhető, naponta maximum hat alkalommal. Az Antifront Herbál kapszula napi adagja felnőttek számára 2x1 kapszula.Miért ajánlott antibiotikumos kezelés után élőflórás készítményt szedni?

A bélflóra dinamikus egyensúlyát megzavarhatják olyan körülmények, melyek véget vethetnek a belső harmóniának. Ilyen például egy antibiotikum-kúra. Ezek a vegyületek nemcsak a kórokozókat pusztítják el a szervezetben, hanem a normális bélflórára is hatással vannak. Antibiotikumos kezelés következtében a bélflóra egy részének pusztulása is létrejöhet, így például hasmenés alakulhat ki, mely gyakori jelenség. Javasolt tehát antibiotikum-terápia után gondoskodni a normális élőflóra visszatelepítéséről, melyhez naponta 1-2 Béres ProBio6 kapszula szedését ajánljuk. A készítmény megfelelő csíraszámban tartalmaz hatféle baktériumtörzset.A háziorvosom két évvel ezelőtt koleszterinszint-csökkentő gyógyszert írt fel, amit folyamatosan szednem kell, hogy karbantartsam a koleszterinszintemet, amely a gyógyszer szedése előtt 7,3 volt. Szeretném megkérdezni, hogy a gyógyszer mellé szedhető-e a Béres Koleszterin Kontroll?

A Koleszterin Kontroll filmtabletta 500 mg növényi szterint tartalmaz, és koleszterinszint-csökkentő gyógyszer mellett is szedhető, orvosi felügyelet mellett. A növényi szterinek csökkentik a vér koleszterinszintjét. A kedvező hatás eléréséhez napi 1500-2400 mg növényi szterint javasolt elfogyasztani, ami naponta három Koleszterin Kontroll filmtablettával érhető el.Erős fejfájás vagy migrén esetén ajánlják-e a Béres Trinell Pro fájdalomcsillapítót?
A Béres Trinell Pro fájdalomcsillapító filmtabletta 3 hatóanyagot: paracetamolt, koffeint és propifenazont tartalmaz, melyek kombinációja növeli a készítmény fájdalomcsillapító hatását, ezért ajánljuk fejfájás és migrén esetén.

Az Immun Herbal Béres tabletta akkor is segít, ha már lebetegedtem?

Igen, az Immun Herbal Béres tabletta alkalmazható influenza, megfázás kiegészítő kezelésére is, ezért ajánlott szedni nemcsak az ellenállóképesség növelésére, hanem meghűléses és más jellegű légúti megbetegedésekben is.
vissza

© Copyright 2012 Béres Gyógyszergyár Zrt.

Increst Communication

Irány a webáruház

Webáruház

Tovább