Ökomenikus Imalánc a Nagyváradi Vár- és Várostörténeti Múzeumban

2017. október 30.
2017. november 3-án 16 óra 30 perctől a Romániai Keresztény Nők Ökumenikus Fóruma rendhagyó Ökomenikus Imalánc alkalmat tart a Lourdes-i Keresztút fotókiállításnak jelenleg otthont adó Nagyváradi Vár- és Várostörténeti Múzeumban.

 

A keresztény világ egyik legjelentősebb zarándokhelyén, a franciaországi Lourdes-ban található Maria de Faykod, magyar származású szobrászművész tizenhét stációból álló márvány Keresztútja, melyet a lourdes-i jelenés százötvenedik évfordulója tiszteletére állították fel 2008-ban. Azóta zarándokok millióinak segít a gyógyulásukban. Azért, hogy a műalkotások erejét, lenyűgöző szépségét széles körben is megismerhessék az emberek, a Lourdes-i Keresztút szobrairól a művésznő saját maga készített fotókat. Ezek bemutatására szerveződött az a különleges kiállítás, mely a magyarországi Béres Alapítvány támogatásával Nagyváradra is eljutott. A Jézus kínszenvedésétől a feltámadásig címmel látható kiállítás a Lourdes-i Keresztút fontos üzenetét hordozza, hitet, reményt, szeretetet közvetít felénk egy olyan időszakban, amikor Európa szekularizálódik, és a keresztény értékrend elveszni látszik.

 

A Romániai Keresztény Nők Ökumenikus Fóruma Vinczéné Pálfi Judit református lelkipásztor szervezésében november 3-án 16 óra 30 perctől rendhagyó Ökomenikus Imaláncra várja szeretettel a résztvevőket a kiállítás helyszínén, a Nagyváradi Vár- és Várostörténeti Múzeumban. Az Imaláncon részt vesz Fejes Rudolf Anselm Főapát úr, aki röviden bemutatja a Keresztutat, majd a résztvevők végig szemlélhetik a képeket, elcsendesedve imádkozhatnak, valamint közösen énekelhetnek.

 

A kiállítás Nagyváradon meghosszabbított határidővel, december 4-ig megtekinthető.

 

© Copyright 2012 Béres Gyógyszergyár Zrt.

Increst Communication

Irány a webáruház

Webáruház

Tovább