„A legnagyobb szeretet” XIV. Nemzetközi Gyermekrajz Vándorkiállítás szeptember 15-től a Hatvani Galériában

2018. szeptember 18.
A Tilma Gyermekművészetért Alapítvány létrejöttének 10. esztendejében, most a 14. alkalommal, szeptember 15-én nyitotta meg Nemzetközi Gyermekrajz-kiállítását a Hatvani Galériában, mely ezúttal A legnagyobb szeretet címet viseli. A kiállított pályaművek egy két éven át tartó pályázat első fordulójának legszebb alkotásai, és a 2020-ban Magyarországon megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére születtek. A 14. kiállítás fővédnökei Erdő Péter bíboros, Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke és Dobos Klára, az Új Misszió szerkesztője.

„A Tilma Alapítvány kiállítás-sorozatának legfontosabb küldetése, hogy a gyermekek rajzain keresztül évről évre szeretetet vigyen az emberek szívébe – vallja Basa Ottóné Révész Erzsébet művésztanár, a kiállítások megálmodója, a Tilma Gyermekművészetért Alapítvány létrehozója –, és segítse azokat a tehetséges gyermekeket, akiknek az életében értékes helyet foglal el a művészet szeretete és a hit.” A Tilma Alapítvány célja, hogy mint egy csodás köténybe, a Tilmába összegyűjtse a gyermekalkotókat óvodás kortól a középiskolás korig.

 

A rajzpályázat mára világméretűvé terebélyesedett, a gyermekrajzok Hatvantól a Vatikánig eljutottak. Most is a világ számos pontjából érkeztek a pályaművek, több százan neveztek Szombathelytől Kolozsvárig, Somorjától Limáig.

 

„Ez egy csodálatos kiállítás, mely elmélkedésre, elmélyülésre készteti a fiatalokat. Miközben a pályaművek készülnek, minden gondolat és elképzelés, minden vonal és ecsetvonás formálja, alakítja a gyermekeket, akik egyre közelebb kerülnek az Örökkévalóhoz, a krisztusi tanításokhoz. Miközben gondolataik kifejezésre törekszenek, a gondolat egyre mélyebbre hatol a lelkükbe, és gyönyörű képek születnek. De a csoda ezzel még nem befejezett: a pályaművek a nézőket is megérintik. Az oda-visszahatás kölcsönös, a szeretetgyűrű teljessé formálódik, és végső soron ebben a folyamatban az élmény mindenkit – alkotót és nézőt – az Istenhez viszi egy lépéssel közelebb. Most is ez történik” – mondta Béres Klára.

 

A kiállítás megnyitó ünnepségén Horváth Richárd, Hatvan város polgármestere és Dr. Basa Antal Galgahévíz emeritus polgármestere köszöntötték a vendégeket. A kiállítást Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke nyitotta meg.

 

A kiállítás szeptember 28-ig látható a Hatvani Galériában (Hatvan, Hatvanas utca 2.).

 

 

© Copyright 2012 Béres Gyógyszergyár Zrt.

Increst Communication

Irány a webáruház

Webáruház

Tovább