Jótékonysági estek

2003


Első jótékonysági koncertünket 2003. június 20-án rendeztük a Pécsi Gyermekklinika Onkohaematológiai Osztályának felújítására. Az Oncohaematológiai Osztály több mint 70 éves épületének felújítása 10 éve húzódott az anyagi eszközök hiánya miatt. A nagysikerű koncert bevételéből és a Béres Gyógyszergyár adományából összegyűlt 15 millió forintot a Béres Alapítvány a Pécsi Gyermekklinika Oncohaematológiai Osztályának felújítására ajánlotta fel, így a Baranya, Tolna, Somogy és Zala megyéből érkező súlyosan beteg gyermekek most már nyugodt környezetben gyógyulhatnak, az orvosok pedig korszerűbb körülmények között végezhetik munkájukat.
 
 

2004


Az összefogás erejét megtapasztalva 2004. június 12-én újabb jótékonysági hangversenyre került sor, melynek támogatottja a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika Onkológiai Részlege volt. Az itt dolgozók évek óta küzdöttek azért, hogy egy új, elkülönített részleg kialakításával megfelelő körülményeket teremtsenek a daganatos gyermekek gyógyulásához. A koncert bevételéből és a Béres Gyógyszergyár adományából összegyűlt 15 millió forint megteremtette az alapot az új osztály kialakítására, melyet a koncert után három hónappal, 2004. szeptemberében fel is avathattuk.

 

2005

2005. május 28-án immár harmadik alkalommal rendeztünk jótékonysági koncertet. A Zeneakadémián tartandó rendezvény teljes bevételével a szolnoki Hetényi Géza Megyei Kórházat segítettük. Az emlőrákos betegek ellátásához szükséges közel 10 millió forint értékű gamma-kamerát vettünk, amelyből ezidáig egyetlen darab sem volt az egész megyében. A nagy jelentőségű műszert 2005 szeptemberében ünnepélyes keretek között adtuk át a kórház számára.

 

2006

IV. jótékonysági koncertünket 2006. március 4-én tartottuk a Budapesti Olasz Kultúrintézetben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermekonkohematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztálya javára. A koncert bevételét a leukémiák diagnosztikájában és a csontvelő transzplantációs műtétekben nélkülözhetetlen őssejtszámláló készülékre fordítottuk.

 

2007


V. jubileumi jótékonysági koncertünket 2007 május 5-én tartottuk. Ünnepélyességét a mögöttünk álló évek ereje adta. Támogatottunk a kiemelkedő eredményeket elérő, ám gyakorta sajnos súlyos működési gondokkal küzdő bakonyszűcsi Daganatos Betegek Lelki Rehabilitációs Otthona, ahol pszichológiai, szociális gondozásban részesítenek minden olyan gyermeket, akiket a kórházi onkológiai centrumok ide irányítanak. Az otthon egyike Magyarország tizenegy, daganatos gyermekeket kezelő centrumainak.


 

2008


VI. jótékonysági estünk a Béres Alapítvány 15 évének ünnepe is egyben. A 2008. április 26-án tartott rendezvény fellépője a szintén 15 éves világhírű Csillagszemű Táncegyüttes, az est támogatottja a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikája.
 

2009

 

Jótékonysági koncertünket  rendhagyó módon Szolnokon tarottuk. A koncert teljes bevételét is Szolnok Város Önkormányzata javára ajánlottuk fel.  A város az adományt a fiatal lányok körében végzendő méhnyakrák megelőző programjának megvalósítására fordította.

 

 

 

 

2010

 

A daganatos betegek megsegítésére a hagyományosan megrendezésre kerülő  jótékonysági estünket május 14-én rendeztük meg. A koncert teljes bevételével az Országos Onkológiai Intézetet támogattuk. A befolyt összegből az intézmény olyan speciális ágyakat vásárolt, melyek a nagy fájdalmakat viselni kényszerülő betegek szenvedésén képesek könnyíteni.

 

 

 

 

2013

 

„Az élet az, amiért érdemes és kell is küzdenünk!” idézte id. dr. Béres József szavait Béres Klára, a 20 éves Béres Alapítvány elnöke a daganatos gyermekek megsegítésre rendezett jótékonysági estünk kezdetén. A nagysikerű est teljes bevételét a Tűzoltó utcai Gyermekklinika új intenzív osztályának korszerű, életmentő műszerekkel valófejlesztésére ajánlottuk fel, melyről az adományozási okiratot dr. Szabó András professzor, a klinika igazgatója vette át Béres Klárától. 

 

 

 

 

2016

 

A Béres Alapítvány 2016-ban, az Újszínházzal közösen rendezett színházi előadás teljes bevételét a Miskolci Megyei Kórház Gyermek Csontvelőtranszplantációs Osztálya javára ajánlotta fel. A leukémiás és daganatos kisgyermekeket kezelő Csontvelőtranszplantációs osztály országos szinten végez csontvelői őssejt átültetést és sejtterápiát; Magyarországon mindössze két ilyen osztály működik, ezek egyike a Miskolci Megyei Kórházban. A jótékonysági esten az Újszínház Béres című előadását láthatták a támogatók. Az est teljes bevételét egy olyan sejtszeparáló berendezés megvásárlására ajánlotta fel az alapítvány, mely nélkülözhetetlen a csontvelőtranszplantációk elvégzéséhez.
 

 

© Copyright 2012 Béres Gyógyszergyár Zrt.

Increst Communication

Irány a webáruház

Webáruház

Tovább